Wat heb je nodig?
- 200 gram Maasdammer geraspt
- 200 gram Stolwijkse boeren extra belegen
- 2 dl groentebouillon
- 1 eetlepel maizena
- Peper
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 1 eetlepel citroensap
- Kaasfonduepan met dikke bodem
Aan de slag..
Roer de maizena met 3 eetlepels bouillon tot een gladde massa.
Schenk in de fonduepan en voeg de rest van de bouillon toe
Breng aan de kook
Voeg de citroensap toe
Roer de kaas er in porties door tot een gladde dikke fondue, zorg ervoor dat de massa niet kookt
Voeg de nootmuskaat en peper naar smaak toe.
Variatie:
In plaats van bouillon kunt u 2 dl droge witte wijn gebruiken. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook en aan het eind kunt u de fondue op smaak brengen met een ½ borrrelglaasje kirsch.
Lekker met stokbrood, kaas en/of rauwkost.
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties