Een lekkere van Dommelen kaasfondue voor 2 personen!

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 20:03

Wat heb je nodig?

  • 200 gram Maasdammer geraspt
  • 200 gram Stolwijkse boeren extra belegen
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel maizena
  • Peper
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • Kaasfonduepan met dikke bodem

 

Aan de slag..

Roer de maizena met 3 eetlepels bouillon tot een gladde massa.
Schenk in de fonduepan en voeg de rest van de bouillon toe

Breng aan de kook

Voeg de citroensap toe

Roer de kaas er in porties door tot een gladde dikke fondue, zorg ervoor dat de massa niet kookt

Voeg de nootmuskaat en peper naar smaak toe.

 

Variatie:

In plaats van bouillon kunt u 2 dl droge witte wijn gebruiken. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook en aan het eind kunt u de fondue op smaak brengen met een ½ borrrelglaasje kirsch.

 

Lekker met stokbrood, kaas en/of rauwkost.

Eetsmakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.